Mai jos regasiti lista de cele mai frecvente intrebari, precum si raspunsul acestora.

Nu. Contactarea unui virus poate fi raspunzatoare de aparitia unei raceli. Insa, un sistem de climatizare care nu este folosit corect si igienizat la timp in conditii profesionale poate fi cauza unor simptome asemanatoare cu raceala. Odata cu intretinerea periodica, care include curatarea componentelor unitatii interioare si a celei exterioare veti preveni proliferarea bacteriilor si mucegaiurilor, insa este necesar sa evitati setari ale aparatului la temperaturi foarte joase.
Zgomotul depinde in mare masura de modelul si marca aparatului. Daikin este recunoscut ca produce cea mai silentioasa gama de sisteme de climatizare din piata al caror zgomot poate fi redus pana la doar 19dBA (nivelul presiunii sonore), care poate fi asemanat cu fosnetul frunzelor uscate
Prin tehnologie inverter se intelege capacitatea unui motor comandat prin componente electronice de a functiona la viteze variabile pentru a putea eficientiza cu precizie circuitul agentului frigorific in instalatie.
In comparatie cu modelele vechi de sisteme de climatizare care utilizau motoare clasice care porneau la intreaga capacitate, pentru reglarea capacitatii in instalatie, un sistem nou poate consuma cu 30% la 50% mai putina energie electrica intr-un sezon de utilizare.
R-32 este un agent frigorific utilizat multi ani ca un component al amestecului R-410A (alcatuit 50% din R-32 si 50% din R-125), folosit in prezent la scara larga. Daikin a fost prima firma care a inteles ca utilizarea agentului R-32 in stare pura prezinta mai multe avantaje decat folosirea lui ca parte a unui amestec.

Avantajele agentului frigorific R-32

R-32 prezinta o serie de avantaje importante atat pentru clientii finali, cat si pentru instalatori. Primul si cel mai important este acela ca, datorita utilizarii agentului frigorific R-32, compresoarelor noastre optimizate si functiilor avansate de economisire a energiei, unitatile din gama Bluevolution au un nivel foarte ridicat de eficienta energetica.
Pompele de caldura se utilizeaza pentru extragerea caloriilor (caldurii) din aerul exterior, chiar si pe timp de vreme rece. Cu ajutorul unui compresor, acestea pot incalzi foarte eficient interiorul unui apartament sau al unei locuinte. Toate pompele de caldura au nevoie de electricitate pentru a functiona: caldura produsa este extrasa in totalitate din aerul exterior. Aceste pompe de caldura sunt discrete si silentioase utilizand o tehnologie de utlima generatie pentru a pastra facturile de electricitate ale locuintei cat mai mici.

Ecuatia este simpla: cu pompele de caldura Daikin, 80% din energia consumata pentru incalzirea locuintei se gaseste in aerul exterior. Prin urmare, este gratuita si regenerabila!
Sistemele moderne de climatizare Daikin, gratie tehnologiei inverter, consuma mult mai putin curent electric decat ati putea anticipa. Spre exemplu, o unitate din gama Daikin FTXS25K + RXS25K care poate acoperi cererile ambientale pentru o camera cu volum mediu va consum circa 137 kWh intr-un sezon clasic pe functie racire.

Pot exista diferente in functie de eficienta modelului, amplasarea aparatului, alte conditii specifice de clima, conditii interioare si de amplasare.
Aparatele de climatizare se pot instala in decursul unei zile daca este vorba despre sisteme multisplit, dar de regula in cateva ore pentru cele split. Timpul de montaj depide de factori precum: numarul de strapungeri de perete, montajul sursei de alimentare pentru energia electrica cand este cazul, disponibilitatea unui circuit liber la tabloul electric cand se doreste conectarea directa.